АМСМ услуги - помош на пат

Новости


Измена на патарина во Србија

17.06.2019 08:53:05

Делницата од Прешево до Ниш (Дољевац) е затворен систем и се наплаќа целосно (вклучена е и делницата Грделица). За патнички возила цената е 540 динари или 5 евра.
Ниш - Белград останува 800 динари или 7 евра.
Белград - Суботица 560 динари или 5 евра.
Белград - Шид 370 динари или 3,5 евра.

Во постапка е предлогот за поскапување од 12% кој , доколку се усвои , ќе важи од 01 јули.